De "kleine grens" in Smeermaas
Google Maps

"Kleine grens" in Smeermaas gaat opnieuw open

Lanaken heeft de grensovergang in Smeermaas langs de Maas weer geopend. Tot nog toe konden mensen in Lanaken enkel de grens over in Veldwezelt en via de andere grenspost in Smeermaas.

De grenspost langs de Maas bleef tijdens de coronacrisis dicht. Het gaat om de “kleine grens” in Smeermaas aan de Brugstraat. De andere “grote grens” aan de Brusselseweg even verderop was al open. De gemeente blijft wel nog controles uitvoeren op bepaalde tijdstippen, zodat enkel mensen die een essentiële verplaatsing maken erdoor kunnen. Burgemeester Marino Keulen (Open VLD): “De grenscontroles worden versoepeld, maar niet afgeschaft. De fysieke afsluiting aan de kleine grens in Smeermaas heb ik laten weghalen. Da’s een uitvloeisel van de versoepelingen van de regering. Er zal wel nog regelmatig gecontroleerd worden.”

Tanken verboden

Verplaatsingen om te gaan werken, voor mantelzorg, co-ouderschap, dierenwelzijn en om je partner te gaan bezoeken zijn toegestaan. Winkelen in Maastricht, familie bezoeken of gaan tanken aan de andere kant van de grens blijven verboden en kan je een coronaboete opleveren.

Meest gelezen