Justin Paget Photography Ltd

600 vrijwilligers delen mondmaskers uit in Deinze: “Ze werden nét op tijd geleverd, het had anders kunnen lopen”

Zondagnamiddag hebben honderden vrijwilligers mondmaskers uitgedeeld in Deinze. De stad is één van de weinige steden en gemeenten in Vlaanderen die tijdig beschermingsmateriaal konden voorzien tegen het coronavirus. “Als er vroeger over de verplichting gecommuniceerd was, hadden andere gemeenten ook op tijd geweest”, klinkt het. 

Zondagmiddag haalden zowat 600 vrijwilligers mondmaskers op aan de Brielpoort in Deinze. Met man en macht hebben ze die aan alle inwoners bezorgd. “De levering was erg nipt”, vertelt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) aan Radio2 Oost-Vlaanderen. “Als we vorige maand al hadden geweten dat we mondmaskers mochten bezorgen aan alle inwoners, dan weet ik zeker dat alle burgemeesters dat op tijd hadden gedaan. " In totaal werden er 44.000 maskers uitgedeeld. 

Nog even wachten

In heel wat andere  gemeenten is het nog even wachten, maar ook in Aalter zijn ze er tijdig bij. Daar kan elke inwoners vanaf vandaag zijn gratis chirurgisch masker bestellen via de telefoon of de website van de stad. Over twee weken komen er ook herbruikbare exemplaren. Daarnaast geeft het gemeentebestuur anderhalve euro per mondmasker aan verenigingen die er zelf maken. 

kasto80

Meest gelezen