"Iedere dag opnieuw diezelfde puinhoop van speeltuigen, kleren en etensresten overal"

Drie kinderen telt het gezin van Melissa Pateras, eentje van 17, eentje van 15 en de jongste van 7. Nu ze door de quarantainemaatregelen verplicht samen thuiszitten, viel het de vrouw uit Uxbridge, in de de Canadese provincie Ontario, op dat ze dag in dag uit met dezelfde "onhebbelijkheden" van haar kinderen moest afrekenen. Ze zette deze op een rijtje in een grappig filmpje, door het "irriterende" gedrag van haar kinderen over te nemen, om zo haar kinderen duidelijk te maken met welke "puinhoop" ze iedere dag moest afrekenen. Dat filmpje werd intussen bijna 700.000 keer gedeeld op Facebook.

Melissa Pateras op nieuwswebsite Good Morning America: "In deze tijden van quarantaine breng ik meer tijd dan ooit door met mijn kinderen. Nu iedereen voortdurend thuis is, vind ik het moeilijk om dag na dag orde te brengen in de aanhoudende puinhoop en het eindeloos lange spoor van speeltuigen, kleren en etensresten. Daarom besloot ik een filmpje te maken, waarin ik nu eens deed wat mijn kinderen voortdurend doen."

"Eigenlijk wilde ik mijn familie en vrienden tonen dat we allemaal met dezelfde problemen zitten, dat men niet alleen is. We doen allemaal ons best om deze situatie te overleven. En blijkbaar waren er veel meer die hiermee te maken krijgen, als ik nadien de reacties zag. Ongelooflijk."

"De vraag die ik me iedere dag het meest stel is: hoe is het toch mogelijk dat er steeds opnieuw zoveel tandpasta op de spiegel terug te vinden is?"

"Mijn kinderen beseffen, na het zien van het filmpje, maar al te goed dat ze al die dingen zelf doen. Alle 3 mijn kinderen! Het is goed dat we ermee kunnen lachen en dat het filmpje voor wat afleiding gezorgd heeft. Niet alleen in ons huisgezin, maar ook bij zoveel andere gezinnen."

Meest gelezen