Radio 2

Inwoners Liedekerke boos om "nutteloze" mondmaskers

In Liedekerke is beroering ontstaan over de gratis mondmaskers die de gemeente verdeeld heeft zodat inwoners het openbaar vervoer kunnen nemen. Maar blijkbaar is de kwaliteit van de maskers niet goed. Verschillende Liedekerkenaren hebben hun ongenoegen via social media gedeeld. De gemeente belooft beterschap. 

Op social media staan sinds vandaag verschillende foto’s en filmpjes van mondmaskers in Liedekerke. Die konden inwoners de afgelopen dagen afhalen op drie locaties in de gemeente. Maar blijkbaar is de stof veel te licht, zo blijkt uit een aantal reacties. Een vrouw plaatste een filmpje met haar dochter online. Daarop is te zien dat ze het lapje tegen een spiegel houden en met een verstuiver vloeistof op het mondmaskertje spuiten. Er blijft vervolgens een vochtige plek op de spiegel achter. “Ik stuur mijn dochter zo de bus niet op”, schrijft de vrouw.

Ook een andere vrouw maakt zich kwaad op social media: “De gemeente moest zich extreem diep schamen om dit überhaupt te durven aanbieden. Het is zelfs gevaarlijk, want er zijn mensen die geloven dat zo'n lapje echt bescherming biedt. “Dat is om problemen vragen.” (Tekst gaat verder onder foto)

Radio 2

De burgemeester van Liedekerke, Steven Van Linthout (CD&V), geeft toe dat de kwaliteit niet top is. “We verkopen dit absoluut niet als het ideale mondmasker. Maar het acute probleem was nu dat mensen niet op de trein geraken zonder iets om de mond te bedekken. Dat hebben we proberen in orde te brengen op héél korte termijn.”

Inwoners kunnen in tussentijd een tweede masker halen om over elkaar te dragen. Binnenkort krijgt iedereen een goedgekeurd en wasbaar exemplaar. Daarover volgt later nog verdere communicatie, laat de burgemeester weten. 

Meest gelezen