Kandidaten van "Blokken" komen weer naar de studio, maar worden gescheiden door plexiglas

Vanavond zullen de kandidaten van de Eén-quiz "Blokken" opnieuw in de studio zitten en niet meer van thuis deelnemen. Uiteraard wordt daarbij maximaal rekening gehouden met de veiligheidsvoorschriften. 

Zowel de kandidaten als presentator Ben Crabbé zullen tijdens de quiz achter hun desk blijven om zo de nodige afstand te bewaren. Bovendien worden de kandidaten gescheiden door een wand van plexiglas. Er is ook geen publiek aanwezig en de opnames gebeuren met een kleine crew.

"Deze maatregelen werden opgesteld in overleg met de preventiedienst van de VRT", zegt Robin De Veen van Eén. 

Sinds de coronacrisis worden ook tv-opnames aan strenge regels onderworpen. De opnames van "Blokken" konden blijven doorgaan, maar in een andere vorm.

De afgelopen weken stond alleen Ben Crabbé in de studio en speelden de kandidaten van thuis, via een ingenieus computersysteem. "Dat gunde de makers de nodige tijd om de opnames in de studio op een veilige manier voor te bereiden", zegt De Veen. De nieuwe werkwijze zal tot het einde van dit seizoen worden aangehouden.

"Blokken" is van maandag tot vrijdag te zien op Eén, telkens om 18.30 uur.

Meest gelezen