Onderhoudsbedrijf Libra Services weer aan de slag: "Fluohesjes om social distancing te garanderen"

Onderhoudsbedrijf Libra Services gaat vanaf vandaag weer aan het werk. Dat gaat gepaard met een heleboel voorzorgsmaatregelen. Van de gebruikelijke mondmaskers tot zelfs fluohesjes. Het bedrijf voelt dat de angst bij haar werknemers er nogal inzit. 

Vanaf vandaag treedt de eerste fase van het exitplan in werking. Alle bedrijven mogen weer opstarten. Zo'n 15.000 werknemers kunnen dus opnieuw aan het werk in Limburg.  Zo ook bij onderhoudsbedrijf Libra Services uit Hasselt. Op papier zijn ze blijven doorwerken, maar het is toch stilgevallen omdat veel klanten van thuis uit werkten. 

Fluohesjes

Voor het personeel vergt het een hele voorbereiding om veilig terug aan het werk te kunnen gaan. "Gelukkig hebben we vanaf dag één onze mensen kunnen opleiden," zegt Kim Vandenplas. "Dat maakt het nu makkelijk om terug op te starten."  

Naast het grondig ontsmetten en poetsen bij de klant, zorgt Libra Services dat ook hun eigen personeel veilig kan werken. "We dragen wegwerphandschoenen, ontsmettingsgels, mondmaskers en zelfs fluohesjes om de social distancing te garanderen. Als we een kamer ontsmetten hangen we een deurhanger aan de klink zodat iedereen ziet dat ze moeten opletten." 

Stress en angst

Libra Services is nu weer voor 90% actief. "Sommige bedrijven werken nog steeds van thuis, dus daar moeten we nog niet gaan poetsen. Bij degene waar we wel starten, is er toch enige stress en angst voelbaar."

Toch is het goed dat het bedrijf opnieuw opstart, want in Limburg ziet 26% van de bedrijven haar omzet dalen met minstens 50%. Libra Services had ook een tijd veel minder klanten, maar zij konden hun takenpakket wel veranderen. Zo werkten ze ook als adviesbedrijf voor hygiënemaatregelen en als leverancier van desinfecterende producten en mondmaskers. 

Meest gelezen