BPS

Lochristi neemt coronatesten af aan huis bij minder mobiele inwoners

In Lochristi kunnen minder mobiele inwoners vanaf vandaag thuis getest worden op corona. De gemeente zet hiervoor mensen in die aan het begin van de crisis in triagecentra werkten. Omdat er in die centra nu minder werk is, kunnen zij met een ambulance coronatesten op locatie afnemen. 

Wie een sterk vermoeden heeft dat hij of zij besmet is met het coronavirus, kan met de symptomen bij de huisarts of een triagecentrum terecht. Daar worden patiënten met ernstige symptomen doorgestuurd naar het ziekenhuis. Maar in Lochristi merkte men op dat dat niet evident is voor wie minder mobiel is. Daarom laten ze sinds vandaag een arts aan huis komen. 

Veilig in de ambulance

“We gaan met een ambulance van de lokale dienst 112 bij de mensen thuis”, vertelt dokter Anneleen van Conckelberge. “Als we aangekomen zijn, doen we een staalafname. Dat is een groot risico. De kleren die je dan aan hebt zijn in principe besmet. Maar onder dat pak dragen we kledij die niet aangetast is. Op die manier kunnen we veilig plaatsnemen achterin de ziekenwagen en zo naar de volgende locatie rijden.”

kasto80

Meest gelezen