Pixabay

Tips om een modieus mondmasker te kiezen: "Het zal een onderdeel worden van je dagelijks leven"

Als we toch voor een lange tijd mondmaskers moeten gebruiken, dan kunnen we dat misschien ook modieus doen. "Want je wil toch goed voor de dag komen, en het zal een onderdeel worden van je dagelijks leven", zegt Djalil Labyed van het modehuis Maison Lab in Hasselt.

Mondmaskers zullen stilaan modeaccessoires worden. Dus waarom niet kiezen voor een gepast lapje stof dat bij de rest van je outfit hoort. Er zijn verschillende mogelijkheden: "Je kan gaan voor een mix and match, waarbij je kiest voor een simpele kleur van mondmasker, en waarvan diezelfde kleur ook terug te vinden is in een of meerdere kledingstukken van je outfit", zegt Labyed.

Of je kiest voor een print op print, wanneer je wil gaan voor een meer uitgesproken look: “Als je kiest voor een print, dan kan je die print ook laten terugkomen in je T-shirt, maar ga dan voor een basisjeans met wat sneakers onder, dan heb je een hele toffe look. Die prints ga je ook zien in de straten, omdat je daar heel goed mee kan spelen. Of gebruik eens oude stoffen om het nostalgische van vroeger terug naar boven te halen. Dat is nu wel het fijne van een mondmasker, er zijn geen bepaalde moderegels, dus je kan er nog alle kanten mee uit. ”

In het dagelijks leven zou Djalil Labyed voor een eenvoudige kleur van mondmasker gaan: “Ik zou kiezen voor zwart of beige, en dan mooi combineren met een leuke jeans of een witte T-shirt of een wit hemd. En in de zomer zullen dat waarschijnlijk meer fellere kleuren zijn."

Het wordt een hebbeding, niet alleen bij voetbalclubs, maar ook bij bedrijven, artiesten en grote internationale modebedrijven

Djalil Labyed

Ook voetbalclub KRC Genk heeft z’n eigen mondmaskers laten maken met het logo van de club er op: “Het wordt inderdaad een hebbeding, niet alleen bij voetbalclubs, maar ook bij bedrijven, artiesten en grote internationale modebedrijven."

Omdat volgende week de winkels met mondjesmaat weer openen, heeft Labyed zelf ook al een mondmasker: ”Ik heb gekozen voor zwart omdat je dat op bijna alles kan combineren, en het staat ook veel stoerder.’

Pixabay

Meest gelezen