Oudenaarde werkt aan nieuw mobiliteitsplan: "Onze inwoners mogen online suggesties doen"

De stad Oudenaarde werkt aan een nieuw mobiliteitsplan en daarvoor roepen ze de hulp in van de inwoners. Zij kunnen online laten weten welke gebieden in de stad aangepakt moeten worden. Aan het begin van volgend jaar zou het plan klaar moeten zijn.

“Ons huidige mobiliteitsplan dateert van acht jaar geleden”, vertelt Peter Simoens (Open VLD), schepen van mobiliteit. “Intussen is er heel veel veranderd. Zo zijn er een aantal circulatieplannen ingevoerd in Oudenaarde en haar deelgemeenten. Die zorgen voor frustraties bij de weggebruiker en daarom willen we ons plan graag herbekijken.”

Duurzame mobiliteit en verkeersveiligheid

“We gaan inzetten op duurzame mobiliteit”, gaat Simoens verder. “Zo willen we onder andere deelauto’s opnemen in ons plan. Daarnaast gaan we ook bekijken waar er zones 30 moeten komen en willen we zowel de schoolomgevingen als de woonwijken verkeersveiliger maken.”

Burgerparticipatie

“Vorig jaar hebben we tijdens een enquête gemerkt dat mobiliteit een grote zorg is van onze inwoners”, zegt Simoens nog. “We hebben hier in Oudenaarde eigenlijk drie grote pijnpunten. Zo zijn er vaak files in Eine, Bevere en Leupegem door het circulatieplan. Die drie gebieden moeten zeker aangepakt en verbeterd worden. We roepen voor de andere aandachtspunten de hulp in van onze inwoners. Mensen kunnen tot 24 mei online voorstellen tot verbeteringen doen. Alles is welkom!”

kasto80

Meest gelezen