Foto: PostNL

PostNL bouwt nieuw sorteercentrum in Willebroek

Het Nederlandse postbedrijf PostNL gaat in Willebroek een nieuw sorteer- en distributiecentrum bouwen. Dat wordt het eerste in ons land. Er zullen 400 mensen werken en er kunnen elke dag tot 120.000 pakketten verwerkt worden. 

Tijdens de coronacrisis wordt er veel online geshopt en daar wil PostNL op inspelen. Het postbedrijf gaat in Willebroek een nieuw sorteer- en verdeelcentrum bouwen met een oppervlakte van 8.400 m². Er zullen 400 mensen werken, inclusief de chauffeurs van de bestelwagens. Eind volgend jaar zou het nieuwe centrum klaar moeten zijn. 

Alle pakjes die besteld worden in Belgische winkels en via PostNL verdeeld worden, zullen in Willebroek behandeld worden. Er zullen tot 120.000 pakketten per dag verwerkt kunnen worden. Het sorteercentrum in Willebroek wordt het eerste van PostNL in België. 

Burgemeester blij met keuze voor Willebroek

De burgemeester van Willebroek, Eddy Bevers (N-VA), is blij dat PostNL kiest voor Willebroek. “De investering in dit hoogtechnologisch centrum creëert lokale tewerkstelling met een minimale impact op de omgeving", zegt Bevers in een persbericht. "Andere e-commerce bedrijven zullen ongetwijfeld ook onze gemeente vinden voor langdurige tewerkstellingsmogelijkheden in de e-commerce markt, een sector die nog aan een steile opmars bezig is in België.”

Meest gelezen