Videospeler inladen...

President Trump denkt dat er dit jaar een vaccin is tegen het coronavirus: "Ik zeg wat ik denk"

De Amerikaanse president Donald Trump denkt dat er nog voor het einde van dit jaar een vaccin tegen het coronavirus beschikbaar zal zijn. Dat zei hij tijdens een interview met Fox News aan het Lincoln Memorial in de Amerikaanse hoofdstad Washington.

"Ik denk dat we dit jaar nog een vaccin zullen hebben", zei Trump. "We bouwen nu al productielijnen, ook al is er nog geen definitief vaccin. Veel bedrijven zijn er dichtbij, volgens mij. Ik heb er vertrouwen in dat het dit jaar nog lukt."

Wereldwijd worden er momenteel 120 vaccins tegen het coronavirus ontwikkeld, door farmareuzen en universiteiten. De meeste experts wereldwijd vermoeden echter dat een vaccin pas klaar zal zijn voor massaproductie ergens in 2021. "Dokters zullen zeggen dat ik dit beter niet zou zeggen, maar ik zeg wat ik denk", aldus Trump.

Meest gelezen