Foto: Radio 2

Ergotherapeute Hanne Kraat: "Onze bewoners zijn blij met kleine dingen en dat is fantastisch"

Radio 2 bedankt deze week onze Helden van de Zorg. Op Radio 2 Antwerpen zetten we vanmiddag ergotherapeute Hanne Kraat in de bloemetjes, die werkt in woonzorghuis Sint Jozef in Wommelgem. 

Normaal organiseert Hanne Kraat als ergotherapeute activiteiten voor de bewoners om hen zo zelfstandig mogelijk te houden. Sinds de coronacrisis ziet haar job er helemaal anders uit. Nu zorgt ze ervoor dat de bewoners in contact blijven met hun familie. "We organiseren raamcontacten. De bewoners zitten binnen, de familie komt op bezoek aan het raam", vertelt Kraat, "en dan bellen ze met elkaar. We hebben het zo gezellig mogelijk gemaakt."

Bewoonster Maria Van Craeynest (87) kijkt uit naar de wekelijkse raambezoekjes van haar kleindochter Anneke.  "Spijtig genoeg kan Anneke niet zo vaak komen omdat ze in Boortmeerbeek woont en het zelf druk heeft met haar kindjes", vertelt Maria. Maar toch is ze heel dankbaar dat ze haar kleindochter regelmatig aan het raam kan zien dankzij Hanne en haar collega's. "Hanne doet dat goed", lacht Maria. "Ze is een heel lief en mooi meisje."

Pyjamadag en samen zingen

Een tijdje geleden werd een pyjamadag georganiseerd in het woonzorghuis en er wordt ook regelmatig gezongen. Het favoriete liedje van Maria is "Ik spring uit een vliegmachien" van Eddy Wally. De sfeer zit duidelijk goed in het woonzorghuis. "Onze bewoners hebben veel begrip voor de coronamaatregelen", vertelt Hanne Kraat. "Alle kleine dingen, zoals de raambezoeken, maken hen heel gelukkig, dus dat is fantastisch."

Dokters, verpleegkundigen, verzorgers, dokters, mantelzorgers,… iedereen die in deze tijden voor een ander zorgt, verdient het om in de schijnwerpers te staan. Als jij ook graag een held uit de zorg wil bedanken, dan kan dat via de app van Radio 2.

Meest gelezen