Stoff.be

Stoffenwinkel in Alken opent opnieuw de deuren: “250.000 meter elastiek voorzien en duizenden meters stof”

Stoffenwinkels bereiden zich voor op een stormloop. Winkel Stoff.be in Alken gaat zoals vele stoffenwinkels vandaag opnieuw open, en heeft al duizenden meters elastiek en stof voorzien. 

Stoffenwinkel in Alken Stoff.be opent vandaag opnieuw de deuren. Uitbaatster Greta Janssen verwacht dat het wel eens heel druk zou kunnen worden. “Iedereen wil nu mondmaskers maken en daar hebben ze stof voor nodig. Online boden we al alles aan, maar het is toch fijner als je naar de winkel kan komen.”

Duizenden meters

De winkel heeft zich goed voorbereid op de heropening. Ze verwachten namelijk een kleine stormloop. “We hebben 250.000 meter elastiek voorzien en duizenden meters stof. Het zou wel eens kunnen dat het op hamsteren zal lijken.”

Hoe dan ook moeten ook uitbaters van stoffenwinkels zich houden aan veiligheidsmaatregelen. Daarom heeft Stoff.be de nodige voorzieningen getroffen. “We hebben pakketten klaarliggen waar alles inzit om mondmaskers te maken en we hebben zelf al lappen stof geknipt. Zo moeten mensen zelf het stof niet meer aanraken.”

De winkel is enkel open om benodigdheden voor mondmaskers te kopen
Greta Janssen

Daarnaast zal er ook meer personeel aan het werk zijn en mag er maar een bepaald aantal mensen de winkel binnen. “Het is alle hens aan dek, dus ik hoop dat de bezoekers ook goed gaan meewerken. Omdat het zo druk zal zijn is de winkel ook enkel open om benodigheden voor mondmaskers te kopen en niet voor andere zaken.” 

Meest gelezen