Radio 2

Stormloop naar stoffenwinkels in Limburg: "Gedisciplineerd in lange rijen met de nodige ruimte"

Het is druk in de stoffenwinkels die sinds vandaag opnieuw open mogen. Dat merken ze ook bij de Veritas winkels in Sint-Truiden en Maaseik, maar ook bij stoffenwinkel Stoff.be in Alken. En dat betekent al de hele dag aanschuiven, want het aantal mensen dat tegelijk in de winkel mag, is beperkt. Klanten zijn vooral op zoek naar materialen om zelf mondmaskers te maken.

Klanten trekken nu vooral naar de winkels om materialen te kopen om zelf mondmaskers te kunnen maken: "Het is al van vanmorgen vroeg aanschuiven", zegt een klant die ook in de rij staat te wachten bij een Veritas winkel in Sint-Truiden. "Ik heb kinderen die terug beginnen te werken, en voor hen maak ik mondmaskers. Dus ik kom materialen halen om aan de slag te kunnen", zegt een vrouw.  Een andere klant wacht z'n beurt af om elastiek te kunnen kopen: "Mijn moeder wil zelf de mondmaskers maken, en dus ga ik even naar de winkel." Het was heel opvallend dat de klanten die stonden aan te schuiven, dat erg gedisciplineerd deden, met voldoende ruimte.

250.000 meters elastiek en duizenden meters stof

Ook bij stoffenwinkel Stoff.be in Alken waren ze voorbereid op een stormloop: "We hebben heel wat aanpassingen gedaan zodat klanten op een veilige manier kunnen komen shoppen. Maar we hebben er ook voor gezorgd dat er heel wat pakketten klaarliggen zodat mensen snel bediend kunnen worden en niet alle stofjes aangeraakt moeten worden", zegt Greta Jannssens van Stoff.be. "En we zijn voorzien, we gaan deze week nog 250.000 meter elastiek binnen krijgen, en duizenden meters stof."

Het is ongelooflijk! Overal stonden er vanochtend lange rijen
Femke Debie, woordvoerster Veritas

Vanochtend zijn er 110 van de 126 filialen van Veritas opengegaan zegt Femke Debie, woordvoerster bij Veritas. De winkels die nog niet opnieuw open zijn, bevinden zich hoofdzakelijk in de shoppingcentra. "Het is een stormloop, overal stonden er vanochtend ellenlange rijen, echt ongelooflijk. Er zijn heel veel kant-en-klare mondmaskers verkocht en ook de stoflapjes om ze zelf te maken, vliegen over de toonbank. Cijfers hebben we nog niet."

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen