Radio 2

"Stormloop" op stoffenwinkels: tot anderhalf uur aanschuiven in Wevelgem

Het leven na corona zal er een zijn met mondmaskers en blijkbaar willen nogal wat mensen zelf aan de slag om die maskers te maken. Bij de stoffenwinkels die vandaag al opengingen, was het alvast aanschuiven.

Net om iedereen de kans te geven zijn of haar eigen mondmasker te maken, mochten de stoffenwinkels vandaag al open, een week voor de andere winkels normaal gezien zullen openen. Er zijn maatregelen genomen om drukte in de winkels te vermijden.

Als gevolg daarvan was het vanmorgen aanschuiven bij verschillende stoffenwinkels. Bij Mandemie in Ieper, Christiaen in Brugge en Veritas in Kortrijk viel het al bij al nog mee.  Heel wat anders dan bij de Veritas-winkels in Brugge, Izegem en Wevelgem. Daar was het vanmorgen heel druk.

Monica uit Izegem vertelde dat ze een uur en 45 minuten had moeten aanschuiven voor ze de winkel binnen mocht. "Ik ben hier om 9.45 uur aangekomen en er stonden al meer dan 20 mensen voor mij te wachten." Monica besloot om toch te blijven omdat ze dringend elastiek nodig had. Een geluk, want de voorraad elastiek bleek in een mum van tijd zo goed als uitverkocht.

Veritas: "Het is een stormloop"

"110 van de 126 filialen van Veritas zijn vanochtend opengegaan", zegt Femke Debie. De winkels die nog niet opnieuw open zijn, bevinden zich hoofdzakelijk in de shoppingcentra. "Het is een stormloop, overal stonden er vanochtend ellenlange rijen, echt ongelooflijk. Er zijn heel veel ready-to-wearmondmaskers verkocht en ook de stoflapjes om ze zelf te maken, vliegen over de toonbank. Cijfers hebben we nog niet."

Volgens Veritas volgen de klanten de veiligheidsmaatregelen goed op. "We laten maar vijf mensen toe, dat kunnen we controleren omdat winkelen met een mandje verplicht is en we stellen er maar vijf ter beschikking. Die mandjes worden steeds ontsmet. Ook de klanten moeten eerst hun handen ontsmetten voor ze binnenkomen. Er is éénrichtingsverkeer, mensen mogen niet terugkeren. Het parcours volgen is het moeilijkste, maar we moeten echt streng zijn zodat ook andere retailers zo snel mogeljk open kunnen. We moeten het goede voorbeeld geven", vertelt Gregory Boulahouache, regiomanager in Zuid-West-Vlaanderen.

Bekijk het verslag over de stormloop voor stoffenwinkels uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen