Tennisclub Ghistelehof

Tennisclubs gaan opnieuw open: "Maar raap alleen je eigen ballen op"

In tennis- en padelclub Ghistelehof in Gistel zijn ze klaar voor de heropening. Hun 700 leden mogen op afspraak weer een balletje komen slaan. “Dat zal op een veilige manier kunnen”, zegt voorzitter Jesse Vanhoutte. Er zijn heel wat maatregelen. Geen kleedkamers en toilet, geen bar en je mag enkel je eigen tennisballen aanraken.  

De leden zijn enthousiast over de heropening. De club heeft al veel reservaties, maar het is nog niet voor weken volgeboekt. Het aantal spelers op de terreinen is strikt gelimiteerd. Ze mogen ook enkel buiten spelen, niet binnen. Tennisclub Ghistelehof heeft 6 padelpleinen en 6 tennispleinen. “Dat zijn per uur dus maar 24 spelers”, zegt Jesse Vanhoutte, “want dubbelspel is verboden. Maar nu is de bezetting over de hele middag gespreid, vroeger was dat vooral geconcentreerd na de werkuren."

Niet blijven hangen

De overheid en Tennis Vlaanderen leggen nog veel regels op. “Het komt erop neer dat spelers aankomen op de club, een uur spelen en onmiddellijk weer naar huis gaan. De douches, toiletten en bar zijn niet open. We moeten uiteraard ook desinfecterende gel voorzien.”

Bij tennis heb je ook een bal die heen en weer wordt geslagen. Ook daar zijn regels voor opgesteld. “Elke speler heeft zijn eigen ballen. Om ze te herkennen kan je er dan er hartjes of kruisjes op tekenen. Je raapt dan enkel je eigen ballen op, zelfs al liggen die aan de overkant”, zegt Vanhoutte.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen