Foto: Bell Tours

Touringcarbedrijf uit Sint-Pieters-Leeuw maakt bussen 'coronaveilig': "Minder zetels, meer afstand"

Of we deze zomer op vakantie kunnen, is nog koffiedik kijken. Maar touringcarbedrijf Bell Tours uit Sint-Pieters-Leeuw is er alvast klaar voor, want het bedrijf heeft zijn bussen 'coronaproof' gemaakt. "Wij kunnen vertrekken, maar het is nog wachten op de overheid."

Een dagreis naar Amsterdam of een meerdaagse reis naar Lloret de Mar, het zijn twee voorbeelden van reizen op de agenda van touringcarbedrijf Bell Tours uit Sint-Pieters-Leeuw voor deze zomer. "Wij hopen natuurlijk dat we onze klanten niet moeten teleurstellen en dat we op reis kunnen, maar het is wachten op de overheid", laat zaakvoerder Henri Rammant weten. "Het toerisme is stilgevallen, slechts één bus van de negen rijdt nog uit. Ik heb een hinderpremie aangevraagd , maar met vierduizend euro zal het niet lukken om deze crisis te overleven.  Daarmee los je nog niet de helft van een afbetaling voor een bus af."

Zetels uit de bus gehaald om voldoende afstand te bewaren en de stoffen zetelbekleding  heb ik vervangen door leder

Henri Rammant, Bell Tours Sint-Pieters-Leeuw

Hoe moeilijk het ook is, Henri Rammant bleef niet bij de pakken zitten en maakte zijn bussen alvast klaar voor een heropstart. "Van zodra het mag, rijden we opnieuw uit, maar dan met coronaveilige bussen", zegt Henri. "We zien nu dat we ons aan heel wat maatregelen moeten houden, daarom heb ik beslist om mijn bussen alvast coronaproof te maken." Zo bouwde Henri al een eerste bus om. "Ik heb een hele hoop zetels uit de bus gehaald. Zo is er voldoende afstand tussen de passagiers, maar ze krijgen er ook nog eens extra beenruimte bij. De stoffen bekleding van de zetels heb ik vervangen door leder en er zullen mondmaskers gedragen moeten worden. Volgende week zal een gespecialiseerd bedrijf ook het aircosysteem van de bus ontsmetten." 

Luxe in coronatijden

De coronamaatregelen die Bell Tours nu neemt, zorgen er wel voor dat er minder mensen mee op reis kunnen. "Een normale capaciteit is zo'n 48 mensen, nu kunnen er slechts 14 mensen terecht in de bus. Maar we willen luxe blijven aanbieden. Zo zijn we gaan kijken of we plastic schermen tussen de verschillende zetels konden plaatsen, maar het zicht was troebel en ik vrees dat reizigers er wagenziek van zouden worden."

Foto: Henri Rammant

Meest gelezen