www.blauwmolen.be

Visvijvers op domein De Blauwmolen in Holsbeek weer open

Grote opluchting bij de vissers in Nieuwrode, een deelgemeente van Holsbeek. Want op recreatiedomein De Blauwmolen gaan de visvijvers weer open. Vanaf vandaag zijn verschillende sporten weer toegelaten zoals kajakken, golfen, tennissen en dus vissen. 

Eigenaar Theo Elsen van de vier visvijvers is erg gelukkig dat er weer gevist mag worden: “Wij zijn superblij dat alles weer opengaat. De vijvers toch, want de brasserie blijft nog gesloten. Iedereen staat te trappelen van ongeduld. Ik heb al tientallen telefoons gekregen met de vraag om te komen vissen. Dat is nu eindelijk weer mogelijk.”

Genummerde plaatsen

Toch zal vissen op de Blauwmolen er wat anders uitzien: “We hebben nummers gelegd waar de vissers zich mogen installeren. Met telkens tien meter afstand. Die genummerde plaatsen zijn er normaal gezien niet, maar zo kan iedereen op voldoende afstand van elkaar vissen.”

Vissen, kajakken, golfen, fietsen en joggen is dus toegelaten. Sportclubs mogen hun trainingen in openlucht pas ten vroegste op 18 mei hervatten. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" over de heropening van visvijvers:

Videospeler inladen...

Meest gelezen