Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Vanaf morgen zonnig lenteweer, naar het weekend toe temperaturen boven de 20 graden

Vandaag start de dag nog met veel wolken en in het oosten wat lichte regen, maar vanaf morgen wordt het droger en zonniger en ook een pak zachter. Naar het weekend toe stijgen de temperaturen boven de 20 graden. 

Vandaag is het veelal bewolkt. In de loop van de dag kan het regenen, maar aan de kust blijft het droog. In de loop van de namiddag worden de opklaringen breder vanaf het noorden, het eerst over Vlaanderen. De maxima schommelen tussen 13 graden op het Ardense plateau en 18 graden in de Kempen bij een zwakke tot matige wind uit noordoost. Vannacht wordt het licht bewolkt tot helder. Lokaal kan er wat nevel of een mistbank ontstaan. Minima van 3 tot 6 graden, bij een matige noordoostenwind.

Na deze moeilijke start van de week, zijn we vertrokken voor een mooie lenteperiode. Vanaf dinsdag wordt het zonnig lenteweer met maxima tot 17 graden. De dagen erna wordt het alsmaar zonniger en zachter.

Woensdag wordt een zonnige dag met maxima van 16 tot 19 graden. De oostenwind is zwak tot matig. Aan de kust ontstaat er in de namiddag een noordnoordoostelijke zeebries zodat het daar koeler wordt.

Donderdag is het nog steeds zonnig met maxima rond of iets hoger dan 20 graden. In de loop van de namiddag is er kans op vorming van enkele stapelwolken. De wind is zwak en veranderlijk. Aan zee is het frisser door een zwakke tot matige noordenwind.

Vrijdag wordt het wisselend bewolkt en vrij warm met in het centrum maxima tot 22 of 23 graden. Het blijft droog. De wind is nog steeds zwak en veranderlijk.

Zaterdag zou het warm kunnen worden met in Brussel maxima rond 25 graden. Een regenzone kan echter in de loop van de namiddag ons land bereiken vanaf de Franse grens.

Klik hier voor het weer in tekst en beeld.

Bekijk hier het weerbericht van 3 mei om 19.40 uur op Eén:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen