Studio Brussel herdenkt Christophe Lambrecht en laat zijn stem nog eens horen: "Hey boys, hey girls, here we go!"

"Studio Brussel is zijn stem kwijt", dat waren de verslagen woorden van nethoofd Jan Van Biesen exact een jaar geleden. Eén jaar geleden stierf presentator Christophe Lambrecht onverwachts. Studio Brussel vergeet hem niet, laat zijn warme stem nog eens horen en draait drie uur lang zijn lievelingsmuziek. Of "life is music", zoals Lambrecht dat altijd zelf graag zei.

Radiocollega Michèle Cuvelier kondigde het eerbetoon vanochtend met een duidelijke snik in de stem aan. "5 mei is voor ons - bij StuBru - en voor jou - de luisteraar - een vreemde dag. Christophe, je bent voor ons de liefste, de zachtste, bij momenten ook de mafste collega, onze nonkel. Voor jou was hij de warmste stem van de radio, élke voormiddag. (...) We missen je ongelofelijk hard", sprak Cuvelier.

Kort voor 9 uur weerklonk daarom Lambrechts stem nog eens met de spring-in-'t-veld-openingszin (en een verwijzing naar The Chemical Brothers): "Goeiemorgen, hola España! Hey boys, hey girls, superstar dj's, here we go !". 

Nog één keer wakker worden met de warme stem van Christophe Lambrecht, zo klinkt dat:

Van 9 tot 12 uur wordt de lievelingsmuziek van Lambrecht gedraaid. "Unfinished sympathy" van Massive Attack & Shara Nelson startte de muzieklijst. Lambrecht overleed aan de gevolgen van hartproblemen. Hij werd 48 jaar.

Meest gelezen