300.000 euro voor 11 vakantieverblijven in provincie Antwerpen

De Vlaamse overheid wil het toerisme in eigen land een duwtje in de rug geven, en trekt daarvoor extra geld uit.  Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir investeert via Toerisme Vlaanderen 2 miljoen euro in betere infrastructuur voor logies. Voor de provincie Antwerpen gaat het om zo'n 300.000 euro voor 11 vakantieplekken.

Mirèse Sannen baat het vakantiepark Tulderheyde uit in Poppel, vlakbij de grens met Nederland. Een terrein van ongeveer 24 hectare groot, met chalets , kampeerplaatsen, speeltuin en een zwemvijver. Ze krijgt een subsidie van ongeveer 30.000 euro en ze weet al wat ze met dat extra geld wil doen in haar vakantiepark: "We hebben een heel plan gemaakt om onze infrastructuur aan te passen. Zo willen we onder meer de speelterreinen uitbreiden, de camperplaatsen aanpassen en de lozingsplaatsen voor campers vernieuwen. "

Belgische toerisme

Mirèse denkt wel dat door de coronacrisis het Belgische toerisme zal aantrekken, en daar wil ze goed op voorbereid zijn. "Ik denk dat het "korte" toerisme zeker naar volgend jaar toen heel wat zal zijn. Vooral in de zwemvijver van het park gaan we beter investeren. We willen daar een waterpark aanleggen, met fonteintjes en waterglijbanen. Met al die aanpassingen aan de infrastructuur willen we ons park belevenisvoller maken en de mensen  een hele campingbeleving geven", besluit Mirèse.

Meest gelezen