800 euro boete voor "coronapatiënt" die politiecel besmeurde met snot en spuug

Een man uit Zwevegem moet 800 euro boete betalen en 50 uur werkstraf doen omdat hij snot en speeksel heeft uitgewreven in een politiecel. Hij riep ook dat hij corona had. De man stond in Kortrijk terecht met nog anderen die de coronamaatregelen overtreden hebben.

Op de rechtbank in Kortrijk zijn de eerste straffen uitgesproken voor mensen die de coronamaatregelen overtreden hebben. Naast de zogenaamde coronapatiënt uit Zwevegem stond ook een jongeman van 23 uit Kortrijk terecht. Die moet een boete van 640 euro betalen omdat hij twee keer op één week tijd betrapt is op een niet-essentiële verplaatsing. Op 9 april bracht hij met zijn auto een vriend naar zijn vriendin. De eerste keer moest hij een minnelijke schikking betalen van 250 euro. De tweede overtreding komt hem nu nog een stuk duurder uit. 

Er werd ook een verdachte vrijgesproken: een man van 35 uit Roeselare. Die dreigde ermee te spugen op enkele agenten en ambulanciers. Hij was al aan het rochelen. Maar voor het tot spugen kwam, kreeg hij twee klappen in het gezicht van de agenten. 

Meest gelezen