Pixabay

Bedevaartsoord Oostakker-Lourdes biedt online kaarsen aan: “Tijdens deze crisis is de nood extra hoog”

Het bedevaartsoord Oostakker-Lourdes biedt vanaf vandaag online kaarsen aan om gelovigen een niet-essentiële verplaatsing te besparen en toch de kans te geven een kaarsje te branden. Een bedevaartsbezoek is alleen mogelijk voor mensen die in de buurt wonen, of voor wie met de fiets of te voet komt, en niet in groep. 

Het is mei, de maand waarin gelovige christenen Maria herdenken. Onder normale omstandigheden doen ze dat onder meer door een kaars te branden in een bedevaartsoord. Soms reizen mensen daar in eigen land zelfs ettelijke kilometers voor, maar dat is nu door de coronamaatregelen niet toegelaten. “Als alternatief bieden wij online kaarsen aan”, zegt Paul De Neve van bedevaartsoord Oostakker-Lourdes. 

Échte kaars

“Mensen kunnen online een kaars reserveren”, gaat De Neve verder. “Concreet wil dat zeggen dat ze dan een bepaald bedrag storten: de prijs van de kaars. Als dat is gebeurd, zetten wij een brandende kaars in de grot. Zo kunnen ze bidden tot Maria en moeten ze toch niet tot hier komen.”

Bidden tijdens coronacrisis

“We merken dat er ook in deze coronacrisis nood bestaat om een kaarsje te kunnen branden, zelfs nog meer dan anders in de meimaand," zegt De Neve nog. “Een kaarsje branden is een goede manier voor gelovigen om hun angsten, vragen en onzekerheden toe te vertrouwen aan Maria. Natuurlijk kan zoiets ook in een gebed, maar voor veel mensen is een kaarsje branden ook belangrijk.”

kasto80

Meest gelezen