Brouwerij Affligem deelt handgels uit, gemaakt van bier

De brouwerij Affligem die gevestigd is in Opwijk, heeft vanmorgen 5.500 flesjes handgel geschonken aan het gemeentebestuur van Opwijk. Die ontsmettende handgel is gemaakt van gedestilleerde alcohol uit bier. 

“We hebben de handgel gemaakt van alcohol die we gedestilleerd hebben uit onze bieren en ciders”, vertelt Sebastiaan de Meester van brouwerij Alken-Maes. “Wij hebben de technologie om dat te doen. Toen de coronacrisis uitbrak, zijn we meteen beginnen na te denken hoe we onze alcohol nuttig konden inzetten. En dan hebben we beslist om er ontsmettende handgels van te maken.”

250.000 flesjes handgel

De handgels worden wel niet in de brouwerij zelf gemaakt. “Ze worden gemaakt door een pharmaceutisch bedrijf”, vertelt Sebastiaan de Meester. “We maken de gels samen met ons moederbedrijf in Nederland. In totaal worden 250.000 flesjes gemaakt waarvan er 100.000 in België worden verdeeld aan ziekenhuizen en gemeenten.”

Zorgverleners steunen

Vanmorgen werden 5.500 flesjes overhandigd aan de burgemeester van Opwijk, Albert Beerens. Dat is geen toeval: “We schenken onze handgels aan de gemeenten waar wij als bedrijf aanwezig zijn”, vertelt de Meester. “We willen zo onze steun betuigen aan de lokale gemeenten en aan de zorgverleners."

Meest gelezen