Radio 2

Carmen geeft werk in de zorgsector op en start winkel in Scherpenheuvel, maar winkel nog altijd dicht wegens coronacrisis

Carmen Servando uit Herk-de-Stad had het zich anders voorgesteld. Ze zei haar job in de thuiszorg op en begon met een winkel in het centrum van Scherpenheuvel. De opening was gepland voor 1 april. Wegens de coronacrisis heeft de winkel nog altijd zijn deuren niet kunnen openen. Normaal gaat de winkel volgende week maandag open.

Carmen Servando heeft haar droom kunnen waarmaken. Zeven jaar deed ze nachtdienst in een woonzorgcentrum in Zoutleeuw. Nadien was ze werkzaam in de thuiszorg, tot ze ontslag nam en besliste om met een winkel te beginnen. "Ik wou iets anders proberen", zegt de 50-jarige Carmen. "Ik ben een durver. Het was ook mijn droom om ooit een winkel uit te baten."

1 april

Carmen vond een geschikt pand op de Noordervest in Scherpenheuvel. Het was een vroegere chocoladewinkel. Het pand werd heringericht en kreeg als naam: 'Bijou Carmen'.  Het aanbod van de nieuwe winkel bestaat uit onder meer fantasiejuwelen, handtassen, sjaals, zonnebrillen en paraplu's.  Alles was klaar voor de officiële opening van 1 april. Carmen en haar vriend Dirk lieten 5000 flyers drukken. De coronacrisis gooide roet in het eten. De winkel is nog altijd dicht. Carmen hoopt volgende maandag haar eerste klanten te kunnen verwelkomen. 

18 juli

Carmen Servando, die van Spaanse oorsprong is, leerde na haar scheiding een nieuwe vriend kennen. Dirk staat volledig achter haar plannen om met een winkel te starten. Carmen en Dirk hebben nog plannen. Ze willen op 18 juli trouwen. De uitnodigingen zijn al verstuurd. Carmen hoopt dat de coronacrisis niet opnieuw stokken in de wielen steekt. "Als er te veel beperkingen worden opgelegd, dan stellen we het feest uit", zegt Carmen.

Meest gelezen