Coronacrisis in de viswinkel: "Tarbot, griet en zeeduivel zijn nu spotgoedkoop"

Heel wat vissen zijn goedkoper dan ooit tevoren. Dat heeft alles te maken met de coronacrisis. "De markt van vraag en aanbod laat zich duidelijk voelen", zegt Steven Timmermans van viswinkel De Vistafel in Brecht op Radio 2 Antwerpen.

Als je naar de viswinkel gaat, zal je het zeker merken: bepaalde vissen zijn nu opvallend goedkoop. Dat is één van de gevolgen van de coronacrisis. "Omdat de horeca en de marktkramers nu gesloten zijn, is er veel minder vraag naar bepaalde vissoorten maar het aanbod blijft hetzelfde", legt Timmermans uit in "Start je dag".

Het gaat dan vooral om vissoorten die normaal vaak op restaurant worden gegeten. "Tarbot, griet en zeeduivel zijn nu bijvoorbeeld spotgoedkoop. In onze winkel verkochten we ze voor de coronacrisis aan 70 euro per kilo. Nu kunnen we die soorten aanbieden onder 20 euro per kilo", vertelt Timmermans.

Voor de vissers is dit minder goed nieuws. "Zij krijgen nu minder geld voor hun product. Daarom is het goed dat Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) bezig is met het uitwerken van steunmaatregelen, want we hebben hen nodig om een kwaliteitsproduct te kunnen aanbieden aan onze klanten", klinkt het bij De Vistafel.

Meest gelezen