Het Voltaireplein in Sint-Jans-Molenbeek. Bron: Google

Eerste COVID-19-veroordeelde van het land alweer betrapt op niet naleven afstandsregels

De man van 23 die als eerste werd veroordeeld omdat hij de afstandsregels niet respecteerde, moet zich opnieuw verantwoorden voor de rechtbank. De jongeman kreeg al een werkstraf van 125 uur omdat hij eind maart vier keer was betrapt toen hij de coronamaatregelen niet naleefde. De man beloofde beterschap maar werd onlangs opnieuw betrapt met enkele vrienden in Sint-Jans-Molenbeek. Hij riskeert nu een zwaardere straf. 

De 23-jarige man kreeg op 24 april een werkstraf opgelegd van 125 uur door de correctionele rechtbank van Brussel, nadat hij eind maart in Sint-Jans-Molenbeek op enkele dagen tijd vier keer was betrapt. Hij hield toen op straat onvoldoende afstand, en leefde de coronamaatregelen niet na.

Na het vonnis gaf de beklaagde verschillende interviews waarin hij verklaarde dat hij zijn straf terecht vond en dat hij voortaan de regels rond "social distancing" zou naleven.

Minder dan een week na zijn veroordeling werd de man op het Voltaireplein in Sint-Jans-Molenbeek echter opnieuw betrapt met enkele vrienden. Dat meldt het Brusselse parket, dat daarmee de berichtgeving van de Franstalige krant La Dernière Heure bevestigt.

“Het klopt dat hij alweer werd betrapt en het parket heeft de man opnieuw voor de rechtbank gedagvaard”, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. “Hij verschijnt op 15 mei om 14 u voor de rechtbank in een snelrechtprocedure.”

Meest gelezen