Spoil Engine

Kortrijk organiseert drive-infestival tijdens coronacrisis

In Kortrijk organiseren ze midden juni dan toch een festival, één van de eerste in ons land sinds de coronacrisis. Maar je zal de optredens enkel van in je auto kunnen bijwonen.

Het festival wordt georganiseerd op de parking van Kortrijk Xpo. Een precieze datum is nog niet bekend. Het initiatief komt van Apache productions, het bedrijf dat onder meer het metalfestival Alcatraz organiseert, samen met de stad Kortrijk, Kortrijk Xpo en Studio Brussel.

In totaal komen er 5 concertdagen, met telkens een ander genre, onder meer belpop, rock, metal en comedy. Er is nog maar 1 naam bekendgemaakt: Spoil Engine, een West-Vlaamse metalband. "Alle artiesten moeten sowieso Belgen zijn", zegt Bernard De Riemacker van Apache productions, “Wij willen hen steunen, want ze kunnen een hele lange periode niet optreden.”

Applaudisseren met je claxon

Uit je auto stappen zal verboden zijn, tenzij om naar het toilet te gaan, volgens een bepaalde route. Drankjes en hapjes worden rondgebracht en "applaudisseren" doe je door te toeteren. Er zal plaats zijn voor 400 auto's. De organisatoren zeggen dat door grote schermen en een speciaal geluidssysteem iedereen alles goed zal kunnen zien en horen. Hoeveel mensen er per auto binnen mogen, zal afhangen van de coronamaatregelen.

Meer informatie over de programmatie en tickets vind je op de website van het evenement.

Meest gelezen