Eerste dag van “normale werking” UZ Gent verloopt vlot

De eerste dag dat het UZ Gent zijn normale werking opnieuw heeft opgestart, is vlot verlopen. Aan het begin van de coronacrisis konden er alleen dringende consultaties plaatsvinden, maar sinds gisteren zijn niet-dringende raadplegingen ook weer mogelijk. 

Sinds gisteren zijn patiënten van het UZ Gent opnieuw welkom voor niet-dringende consultaties. En ze hielden zich goed aan de richtlijnen, klinkt het: “Alles is vlot verlopen. Iedereen droeg een mondmasker, ze hielden afstand en ontsmetten hun handen.”

Afspraken op zaterdag

Om een grote toeloop te vermijden bij niet-dringende consultaties heeft het ziekenhuis ervoor gekozen om patiënten gespreid te laten komen. “We willen voldoende tijd en ruimte laten tussen de patiënten”, zegt Karlien Wouters van het UZ Gent. “Daarom hebben we ervoor gekozen om de consultaties meer gespreid te laten verlopen. Nu kunnen patiënten hier ook 's avonds en op zaterdag terecht.” 

kasto80

Meest gelezen