Eerste voedselbank voor dieren in Gent: “De behoefte is groot”

Gent krijgt zijn eerste voedselbank voor dieren. Wie financiële moeilijkheden heeft, kan hier terecht om eten te krijgen voor zijn of haar huisdier. Al het eten komt van donaties. Het is een initiatief van de vzw Hugs with Tails. 

Zaterdagvoormiddag opent de eerste voedselbank voor dieren in Gent. “Het is iets vroeger dan gepland”, vertelt Mieke Van Camp van de vzw Hugs with Tails die het iniatief nam. “We zagen dat er veel behoefte aan was, en dus hebben we besloten om niet langer te wachten.”

Grote nood

“Ik verwacht dat er veel mensen een beroep zullen doen op de voedselbank”, gaat Van Camp verder. “Je zou het een succes kunnen noemen, al vind ik dat een slecht woord. Het is niet om te juichen dat er veel mensen behoefte hebben aan zulke initiatieven. Via berichten op Facebook zie ik vaak hoe schrijnend de situatie is van sommige mensen. Uiteraard kopen mensen eerst eten voor hun kinderen en zichzelf en dan pas voor hun huisdier. Ik ben blij dat we hen nu kunnen helpen.”

Eerste in Gent

De voedselbank van de vzw Hugs with Tails is de eerste in Gent. “We kregen het idee door een organisatie in Antwerpen”, zegt Van Camp nog. “Via onze vzw hoorden we van hun initiatief en ontdekten we dat er in Gent zoiets nog niet bestond. Dat is wel vreemd aangezien Gent een grote stad is waar mensen wonen met allerlei inkomens.”

“Wij hebben donaties gekregen van voedselfabrikanten en dierenzaken. Meer eten is altijd welkom. Dus wie ons wil helpen, mag altijd iets laten weten.”

kasto80

Meest gelezen