Gedaan met aandampende brilglazen als je mondmasker draagt, dankzij bedrijf uit Tienen

Een brilglazenfabrikant uit Tienen heeft brilglazen ontwikkeld die niet aandampen als je een mondmasker draagt. Het bedrijf schenkt de eerste 50 brillen die niet aandampen aan het Universitair Psychiatrisch centrum (UPC) Sint-Kamillus in Bierbeek.

Er is een oplossing voor mensen die een bril én een mondmasker dragen. Het Belgisch-Japanse bedrijf Tokai Optecs uit Tienen heeft de "Defog Coating" ontwikkeld, een product waar brilglazen tijdens het productieproces mee behandeld worden zodat ze niet kunnen aandampen. 

Brilglazen in vloeistof gedompeld

"Mijn vrouw werkt in de zorgsector", vertelt CEO Kurt Leuridan. "Zij had ook al geklaagd over het aandampen van haar bril als ze een mondmasker draagt. En mijn vennoot is een Japanner die al veel ervaring heeft met mondmaskers en zo is het idee ontstaan. Die glazen worden in een speciale vloeistof gedompeld die daar permanent blijft opzitten. We geven dus een bepaalde behandeling aan het glas zodat dampen zich niet aan het glas kunnen hechten." 

Schenking

Voorlopig heeft het bedrijf nog geen grote hoeveelheden van die speciale brilglazen geproduceerd. Maar de eerste 50 brillen zijn klaar, en die worden geschonken aan het het Universitair psychiatrisch centrum Sint-Kamillus in Bierbeek, als dank voor het harde werk van het personeel in de zorg.

Meest gelezen