Google Street View

Gouden Kruispunt bereidt zich voor op opening: "Voor de fun gaan shoppen zal niet gaan"

Als de Nationale Veiligheidsraad de coronamaatregelen morgen versoepelt, kunnen vanaf maandag 11 mei de winkels weer open. Met de nodige voorzorgen. Ook op het Gouden Kruispunt in Sint-Joris-Winge maken de winkels zich klaar. Wie er aan denkt om er te gaan shoppen voor de fun, heeft het mis. Winkelen kan, maar enkel gericht, zegt de burgemeester.

Het Gouden Kruispunt is een verzameling winkels rond één kruispunt in Sint-Joris-Winge tussen Diest en Leuven. Met de opening van de winkels op 11 mei zal het er anders aan toegaan zegt burgemeester Rudi Beeken (Open Vld) : "De trottoirs aan de voorzijde van de winkels zijn zeer breed en daar kunnen verschillende stromen van voetgangers georganiseerd worden. Op de parkings zijn er brede zebrapaden. Het enige probleem zijn de smalle zijkanten van de winkels waar ook geparkeerd kan worden, maar die worden afgesloten. Daar zal het personeel van de winkels kunnen parkeren. Er zal dus minder parking zijn op het Gouden Kruispunt, maar die zullen wel beveiligd zijn om te gebruiken."

Zomaar van de ene winkel naar de andere flaneren zal dus niet gaan

Rudi Beeken, burgemeester Tielt-Winge

En de burgemeester voegt er nog aan toe dat fun shopping nog niet mag: "Winkelen om te gaan winkelen zal niet kunnen, je zal op voorhand goed moeten weten wat je nodig hebt. Zomaar van de ene winkel naar de andere flaneren, dat zal dus niet gaan. En daar zal de politie ook streng op toezien", zegt Beeken.

Meest gelezen