IN KAART: welke bruggen in uw buurt zijn in (zeer) slechte staat? Bekijk het hier

Uit onderzoek van VRT NWS blijkt dat zeker een op de vijf bruggen in Vlaanderen en Brussel, die in beheer zijn van het gewest, gerenoveerd moeten worden. Deze bruggen zouden op korte termijn gerenoveerd moeten worden, of extra gecontroleerd moeten worden. Bekijk op deze kaart alle bruggen die VRT NWS heeft geanalyseerd.

In de onderstaande kaart zijn (bijna) alle bruggen te zien die in Vlaanderen en Brussel gerenoveerd moeten worden. Bijna, omdat een tiental gemeenten geen antwoord konden geven of zij te renoveren bruggen beheerden en omdat spoorwegbeheerder Infrabel het volledige overzicht met locaties van te renoveren bruggen niet wilde delen. 

Alle locaties zijn steeds een benadering: afwijkingen ten opzichte van de werkelijke locatie van een brug zijn mogelijk. Van elke brug is, indien bekend, de toestand aangegeven.

Als je op de kaart klikt, kan je ook zien wie de brug beheert. De afkortingen staan voor de volgende instellingen: 

AWV: Agentschap Wegen en Verkeer
DMOW: Departement Mobiliteit En Openbare Werken
MDK: Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust

Meest gelezen