BELGA

Maldegem voorziet 8 mondmaskers per inwoner

De gemeente Maldegem voorziet 8 chirurgische mondmaskers per inwoner. De gemeente heeft daar 80.000 euro voor neergeteld. Ze betalen de mondmaskers met het geld dat ze uitsparen aan personeelskosten tijdens deze crisis. Aan het einde van deze week zouden alle Maldegemnaars hun mondmaskers moeten hebben.

Alle inwoners van Maldegem krijgen 8 chirurgische mondmaskers om zich veilig te verplaatsen tijdens deze coronacrisis. “We hopen de kost van die mondmaskers te recupereren met het geld dat we uitsparen aan personeelskosten”, vertelt burgemeester Bart Van Hulle (Open VLD). “Heel wat mensen staan nu op tijdelijke werkloosheid waardoor er een bepaalde kost wegvalt. De 80.000 euro die we aan de mondmaskers uit hebben gegeven, zouden dus geen problemen mogen veroorzaken in het gemeentebudget.”

72 uur in een envelop

“Onze inwoners hebben nu eigenlijk een mondmasker voor elke dag van de week”, gaat Van Hulle verder. “Het gaat om chirurgische mondmaskers, die zijn niet wasbaar, maar je kan ze hergebruiken als je ze 72 uur lang in een envelop stopt. De beroepsvereniging van apotheken zegt dat je zo’n masker na 72 uur weer op een veilige manier kan gebruiken. Onze inwoners kunnen dus elke dag hun masker in een envelop steken, en het de week daarna opnieuw gebruiken.”

Aan het einde van deze week zouden alle Maldegemnaars hun mondmaskers moeten hebben.

kasto80

Meest gelezen