politie LaMa

Politie van Mechelen waarschuwt voor oplichter die maat van mondmasker komt opnemen

De lokale politie Mechelen-Willebroek kreeg verschillende meldingen dat iemand probeerde binnen te geraken in huizen, in de Mechelse wijk Battel. De man zegt dat hij de maat komt opnemen voor het gratis mondmasker dat de komende dagen zal worden verdeeld. "Ga daar niet op in", waarschuwt de politie. "We hebben te maken met een oplichter."

Er kwamen gisteren enkele meldingen binnen bij de lokale politie dat iemand in Battel deur aan deur ging voor het opnemen van de maat van het gratis mondmasker. "We kregen een melding dat de man zich aanbiedt bij de mensen en zegt dat hij dat in opdracht doet van de stad", zegt  politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. "Uiteraard hanteren noch de stad Mechelen als de gemeente Willebroek zo'n werkwijze en we willen de inwoners waarschuwen om daar niet op in te gaan . We hebben hier te maken met een oplichter."

"De man praat zich gewoon in de woning om uitleg te geven omtrent het dragen van een mondmasker", gaat Van de Sande verder. "Op de meeste  plaatsen heeft hij botgevangen, daar zijn de mensen er niet op in gegaan. Mogelijk heeft hij ons grondgebied al verlaten, maar we willen onze inwoners toch waarschuwen voor deze praktijken."

De politie vraagt om de man dus zeker niet binnen te laten,  en te bellen op 015/464.464 indien hij nogmaals wordt opgemerkt.

Meest gelezen