Minder Gentse agenten om de coronamaatregelen te controleren  

De Gentse politie heeft het aantal agenten dat de corona maatregelen controleert, gehalveerd. Tot dit weekend waren er dagelijks 150 agenten op pad om te kijken of iedereen de maatregelen naleefde. Nu zijn er dat dus 72. 

Volgens Matto Langeraert van de Gentse politie kunnen de controles rond het naleven van de coronamaatregelen met minder agenten gebeuren omdat de regering de maatregelen versoepeld heeft vanaf 4 mei. "De controles blijven wel, de klok rond.  We focussen nog altijd op het respecteren van anderhalve meter afstand, het niet maken van niet-essentiële verplaatsingen én uiteraard grijpen we ook in als er feestjes gehouden worden. Sinds maandag checken we ook of mensen op het openbaar vervoer het verplichte mondmasker dragen." 

Ook andere politietaken

Ook de politie herstart met een aantal activiteiten die door corona even "on hold" stonden. Zo gaan in de verschillende Gentse wijken opnieuw politiebalies open. 

kasto80

Meest gelezen