Shoppen tussen de nadarhekken in Waasland Shopping Center

In het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas moeten klanten vanaf maandag strikte regels volgen: "Eenrichtingsverkeer is onmogelijk dus werken we met nadarhekken, een telsysteem, mondmaskers en ontsmettingsgels"

In heel wat winkelstraten geldt vanaf maandag eenrichtingsverkeer om grote drukte en dus ook nieuwe coronabesmettingen te vermijden.  In het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas pakken ze het anders aan. Daar zullen nadarhekken het verkeer regelen en kan niet iedereen zomaar overal binnen- of buitenlopen. Toon De Meester: "We gaan onze ingangen opsplitsen in een inkomende en uitgaande kant. Daar zullen we tellen hoeveel mensen er binnen en buiten gaan. Op die manier weten we op elk momenteel hoeveel bezoekers er zijn. De opgelegde limiet is één bezoeker per 10 vierkante meter. We zijn zelfs strenger,  1 persoon per 15 vierkante meter. Er mogen 3.000 mensen tegelijk binnen. Als we zien dat we aan die grens komen, vragen we de security om ingangen af te sluiten en de mensen druppelsgewijs binnen te laten."

We verwachten geen overrompeling

Toon De Meester, manager van het Waasland Shopping Center

De Meester denkt niet dat het maandag ineens superdruk zal worden.  "En maar goed ook, dan kunnen handelaars rustig wennen aan de nieuwe manier van werken." De Meester benadrukt dat er ook handgel en mondmaskers voorzien worden voor mensen die er zelf geen hebben. 

(Lees verder onder de foto)

We krijgen onstmettingsmiddel voor de voeten van onze klanten

Ilse, zaakvoerder van een schoenenwinkel

Ilse houdt een schoenenwinkel open in het Waasland Shopping Center en is heel blij weer klanten te kunnen ontvangen. Maar ze is ook wel wat ongerust: “Ik werk hier samen met mijn dochter en ben toch wel een beetje bezorgd omwille van een mogelijke besmetting. Toch ga ik ervan uit dat alles wel goed zal komen. We hebben van het hoofdkantoor plexiglas gekregen, net als mondmaskers, handschoenen en ontsmettingsgel voor de klanten. En het gaat zelfs verder: omdat we een schoenenwinkel zijn, kunnen ook de voeten ontsmet worden.”

Zware financiële dobber

Patrick is uitbater van 3 juwelierszaken en installeert plexiglas op de toonbanken, zodat klanten en medewerkers gescheiden zijn. Hij voorziet handgel en beperkt het aantal klanten. Toch hoopt hij dat die massaal terugkomen: "Ik vrees dat de klanten zeker de eerste weken nog wat voorzichtig afwachten. Toch hebben we de opening en de inkomsten broodnodig, want financieel is het een heel zware dobber. Alle vaste kosten zijn blijven doorlopen, maar er kwam niets binnen. Ik hoop dat we nog een compensatie krijgen voor de huur die bleef doorlopen, want anders wordt het een heel zure appel om door te bijten."

 

kasto80

Meest gelezen