Pijlen, bollen en nadars in Kortrijkse winkelstraten

Zodra de winkels in het centrum van Kortrijk weer open gaan, zullen de winkelstraten er anders uitzien. Kortijk bereidt zich voor op winkelen in coronamodus.

Er komen acht toegangspoorten tot het Kortrijkse winkelwandelgebied. Wie komt winkelen, wordt daar opgewacht door een steward en kan er zijn handen met gel ontsmetten. De stewards zullen ook de nodige richtlijnen meegeven. Dat zal nodig zijn want er komen verplichte looplijnen die zijn aangeduid met pijlen en bollen op de grond.  Wandelen moet rechts van de straat. Dranghekken zorgen ervoor dat niemand kan oversteken.

De stad Kortrijk roept ook op om alleeen te komen winkelen en er geen plezieruitstap van te maken. Het is wel nog wachten tot de veiligheidsraad definitief groen licht geeft om te shoppen.  

Meest gelezen