Podcast: de pantoffel tegen de sloopkogel, kan Joe Biden Donald Trump verslaan?

Over minder dan 6 maanden weet Donald Trump of hij in het Witte Huis mag blijven of niet. Hoe zit het eigenlijk met die presidentsverkiezing? Is er nog wel een campagne tijdens de wereldwijde corona-epidemie? En die voorverkiezingen: zijn die nu afgelopen of niet? Zal de coronacrisis Donald Trump de kop kosten, nu het aantal doden in de VS al opgelopen is tot 75.000, en het aantal werklozen meer dan 30 miljoen bedraagt? VS-correspondent Björn Soenens probeert op al uw prangende vragen te antwoorden in deze podcast. Daan Wallis verzorgde de montage.

Beluister deze aflevering van Björn in the USA/Amerika kiest hier:

Luister ook naar deze en andere afleveringen van Björn in the USA op:

Deze race Biden-Trump wordt een volksraadpleging over Donald Trump. Vergeet al de rest. Voor of tegen Trump? Daar, en daar alleen, gaat het over op 3 november 2020. 

De Amerikaanse kiezer moet diep nadenken over een stortvloed aan feiten en gebeurtenissen. De werkende klasse heeft de lonen niét zien stijgen tot een fatsoenlijk niveau. De rijkdom van Wall Street is nog altijd niét doorgesijpeld naar de Amerikaanse werkmens. De torenhoge kosten voor huisvesting, de ziekteverzekering, en hoger onderwijs blijven de modale Amerikaan grote zorgen baren. 

Trump is bij het overgrote deel van zijn achterban populair gebleven. Hij is hun favoriete rebel. De Republikeinse Partij werd helemaal de Trumppartij. De macht die hij heeft over zijn kiezers houdt de Republikeinen in een wurggreep. Fox Nieuws is een ongeëvenaard en dodelijk wapen in Trumps oorlogsarsenaal. 

Kan Joe Biden, nu zelf belaagd door een aanklacht van seksueel grensoverschrijdend gedrag, de Amerikanen overtuigen om opnieuw een Democraat naar het Witte Huis te sturen? Het wordt een dubbeltje op zijn kant. Maar dat het een referendum wordt over Donald Trump: dat staat als een paal boven water.

Meest gelezen