Stad Vilvoorde weigert opening tennisvelden van plaatselijke tennisclub

In Vilvoorde is er discussie over het openstellen van de plaatselijke tennisclub.  Sinds gisteren is tennissen weer toegestaan in ons land. Maar de stad heeft de leden van de Park Tennis Club Vilvoorde verboden om een balletje te slaan. 

Het dispuut draait rond de concessie van de tennisvelden. Volgens de schepen van sport Moad El Boudaati is die vervallen in maart van dit jaar.  De stad Vilvoorde heeft het ook over wanbeheer en de terreinen zouden niet onderhouden zijn. 

"Dat klopt niet", zegt voorzitter Daphne Vande Zande van de tennisclub. "De vier speelvelden zijn wel degelijk speelklaar. Onze leden keken er echt naar uit om weer te kunnen tennissen en zij mogen hiervan niet de dupe zijn", aldus de voorzitster.

"Er is ook een verschil in concessies", zegt advocaat Vincent Van Obberghen van de tennisclub. "De concessie voor de cafetaria is inderdaad vervallen, maar niet die voor de infrastructuur. Die loopt nog tot 2022. We hopen nog op een oplossing", besluit de advocaat.  Wordt dus ongetwijfeld vervolgd. 

Meest gelezen