Mozkito

Mondmaskers voor àlle inwoners van Ternat

Sinds vanmiddag zijn vrijwilligers op pad in Ternat om mondmaskers te bezorgen aan de inwoners. Ternat is daarmee één van de eerste gemeenten in onze provincie waar alle inwoners een masker in de bus krijgen.

"We gaan ervan uit dat ten laatste morgenavond alle inwoners van Ternat een mondmasker in de bus hebben",  zegt schepen Timo Schoukens. "We hebben 3.000 mondmaskers voor kinderen en 15.000 exemplaren voor volwassenen.”

Sinds één uur vanmiddag zijn vrijwilligers bezig met mondmaskers te bezorgen. “We hebben vijf routes uitgestippeld en onze vrijwilligers nemen elk een reeks straten voor zich”, vertelt Timo Schoukens. “De mondmaskers zitten in enveloppes en worden vandaag bedeeld in Ternat. Vanavond starten we in deelgemeente Wambeek. En morgen is Sint-Katherina-Lombeek aan de beurt."

We wilden niet langer wachten. Ternat kiest de weg vooruit

Burgemeester Michel Vanderhasselt (CD&V) is trots op de vlotte organisatie: “Het doet me plezier als ik zie hoe veel vrijwilligers zich hier spontaan aangemeld hebben om de enveloppes te verdelen." De gemeente Ternat had zich eerder ook ingeschreven voor een groepsaankoop van mondmaskers bij intercommunale Haviland. “Maar omdat Haviland niet meteen kon leveren, hebben we beslist om die bestelling af te blazen”, zegt de burgemeester. “We wilden niet langer wachten. Ternat kiest de weg vooruit.”

Meest gelezen