Twee processen van juni uitgesteld tot na zomervakantie: assisenzaal te klein

Twee processen die in juni gepland waren voor het hof van assisen van Vlaams-Brabant, worden uitgesteld tot na de zomervakantie. De assisenzaal in Leuven is te klein voor een goed verloop met inachtneming van de coronamaatregelen zegt het parket.

Woensdag zou normaal gezien een 74-jarige man voor de eerste keer moeten voorkomen. Hij wordt beschuldigd van moord op zijn 56-jarige buurman op 30 juli 2016 in Waanrode, een deelgemeente van Kortenaken. De buurman kwam om het leven door verschillende messteken na een jarenlange burenruzie. Dat proces was gepland voor 2 juni.

Nog in juni zou het assisenproces tegen een 57-jarige Keniaan starten. Hij wordt beschuldigd van moord op zijn partner op 4 oktober 2017 in Overijse. De 53-jarige vrouw werd om het leven gebracht met verschillende messteken.

Beide processen zijn uitgesteld, ten vroegste tot september. De assisenzaal in Leuven is de kleinste van het land.

Meest gelezen