Veel patiënten bellen voor een afspraak in de Limburgse ziekenhuizen

Patiënten vinden stilaan opnieuw de weg terug naar de Limburgse ziekenhuizen, voor een niet-dringende consultatie. Bij het Ziekenhuis Oost-Limburg waren er gisteren zelfs wachttijden aan de telefoon. 

Sinds gisteren kan je in het ziekenhuis opnieuw terecht voor een consultatie die niet dringend is. En daar is dus veel interesse voor. Maar die heropstart zelf verloopt wel rustig. Het ZOL in Genk zorgt ervoor dat de afspraken goed gespreid worden zodat er niet te veel volk ineens naar het ziekenhuis komt en mensen de nodige afstand kunnen houden.

Ook bij het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden verloopt het heropstarten van de gewone raadplegingen vlot. Patiënten die al een afspraak hadden voor een ingreep of raadpleging krijgen voorrang.  Er komen ook opnieuw wat meer aanmeldingen via de spoed binnen, aan de niet-covidkant. 

Meest gelezen