Google Street View

Enkele winkelstraten in Diest worden parkeervrij voor breed voetpad

De stad Diest heeft beslist om enkele van z’n winkelstraten volledig parkeervrij te maken. Dat meldt ROB-tv. Zo is de stad voorbereid op de eerste klanten die vanaf volgende week terug kunnen gaan winkelen. De vrijgekomen parkeerplaatsen zullen dienen als een breed voetpad.

Nadat stoffenwinkels in heel wat gemeenten en steden al voor een stormloop gezorgd  hebben, wordt er vanaf maandag 11 mei ook drukte verwacht bij de andere winkels die weer open gaan. De Nationale Veiligheidsraad moet dat morgen nog bevestigen, maar in Diest zijn ze alvast goed voorbereid.

Vanaf maandag zal een deel van de Hasseltsestraat aan de Kautershoek parkeervrij gemaakt worden. De parkeerplaatsen aan het ziekenhuis AZ Diest blijven wel behouden. De Botermarkt wordt volledig vrij gemaakt, en de Koning Albertstraat vanaf de Grote Markt tot aan de bank KBC.

Als je ziet dat er maandag al uren werd aangeschoven voor een stoffenwinkel, lijken die voorzorgsmaatregelen niet overbodig

Burgemeester Christophe De Graef (Open Diest): "De parkeerstroken mogen nog gebruikt worden om bestellingen af te halen. Maar verder is het de bedoeling om er een breed voetpad van te maken. We weten niet wat te verwachten volgende week. Maar als je ziet dat er maandag al uren werd aangeschoven voor een stoffenwinkel, lijken die voorzorgsmaatregelen niet overbodig. Die kunnen nadien nog aangepast worden."

Beschikbare parkings

De parkeerstroken mogen vanaf 's avonds en zondag wél weer ingenomen worden zodat buurtbewoners kunnen parkeren. "De grote parking voor AZ Diest blijft beschikbaar, de Grote Markt, en alle straten er rond. Er komen ook nieuwe zebrapaden in de winkelstraten zodat mensen op een veilige afstand van elkaar kunnen oversteken."

Vanaf maandag 11 mei gaat op verschillende plaatsen het betalend parkeren weer in,. "Ook in Diest", laat de burgemeester nog weten. 

Meest gelezen