Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Truiense experten helpen winkels en scholen met heropstart

In Sint-Truiden gaan drie experten advies geven aan scholen en winkels, zodat zij maandag weer veilig open kunnen gaan. Het gaat om de noodambtenaar en de preventieadviseur van de stad en de ziekenhuishygiënist van het Sint-Trudo Ziekenhuis. 

De drie experten hebben al enkele winkels bezocht en zijn vanmorgen ook naar een school geweest. Volgens noodambtenaar Johan Vandenborne zitten de winkels en scholen nog met veel vragen. "We geven een aantal richtlijnen over hoe wij het zien", vertelt hij. "Het gebruik van die handgels, eventueel mondmaskers, wat ze moeten ontsmetten, de wandelrichting in de grotere winkels... We merken wel dat de mensen er heel hard mee bezig zijn. Ze volgen de maatregelen op voorhand al op, maar links en rechts kunnen we nog wel wat nuttige informatie geven."

Meest gelezen