Bang wachten op Veiligheidsraad voor eigenaar tattooshop Dilbeek

Tattooshops mogen voorlopig nog niet de deuren openen, en dus zit ook Tim De Pril uit Dilbeek al sinds midden maart thuis. Komt er nog bij dat de ex-verleider van Temptation Island vooral werkt met internationale artiesten. Maar die kunnen niet naar België vliegen. En dus is het nu bang afwachten op de beslissing van de Veiligheidsraad. 

In Temptation Island was er nog geen spatje inkt te bekennen op zijn lijf, maar intussen staat Tim De Pril bijna vol met tatoeages. Die liefde bracht hem toe om twee jaar geleden een tattooshop te openen in Dilbeek. “Ik ging indertijd altijd naar Nederland om tatoeages te laten zetten. En ik dacht, waarom geen tatoeëerders van over heel de wereld in Dilbeek uitnodigen? Dat is ondertussen onze hoofdactiviteit geworden. Maandelijks nodig ik zo'n vijf internationale topartiesten uit in Dilbeek.“ Maar die plannen zijn dus even opgeborgen. “Ik hang enorm af van de luchtvaart en van grenzen die moeten opengesteld worden. En dat is momenteel een groot probleem.” Niet alleen De Pril hangt af van de luchtvaart, ook zijn vrouw. “Zij is stewardess, dus ook voor haar is het bang afwachten.”

Zelfs als we mogen opengaan vanaf 18 mei is dat voor mij geen oplossing, ik hang af van het luchtverkeer

Sinds midden maart is de tattooshop van Tim De Pril in Dilbeek gesloten. En momenteel heeft de eigenaar geen zicht op beterschap. “We zitten een beetje in hetzelfde straatje als de kappers, dat betekent dat we voorlopig op 18 mei weer open mogen gaan, maar dat is voor mij geen oplossing. Ik heb één vaste artiest in residentie, een Belg. Met hem kan ik al van start gaan. Maar verder krijg ik mijn internationale artiesten niet in België. Dat is dus een groot probleem.”  

Klaar om te openen

De Pril zal de Veiligheidsraad dan ook op de voet volgen. “Elke Veiligheidsraad trouwens. Zodat ik op de hoogte blijf wanneer we eventueel zouden kunnen herstarten. Daar zijn we ook helemaal klaar voor. Sowieso is een tattooshop een heel steriele omgeving. We werken altijd met nitril handschoenen, we hebben mondmaskers voorzien, handgels. Maar dat is eigenlijk allemaal standaard.”

En  nog een tatoeage voor zichzelf? “Helemaal vol, sta ik nog niet, maar ik heb inderdaad veel tatoeages. Ik zit natuurlijk bij de bron (lacht). Als er dan eens een gaatje is in de planning, dan ben ik graag kandidaat om weer in de stoel te gaan zitten.” 

Meest gelezen