Binnenkijken in huiskamers tijdens de quarantaine: wie verdient een 10/10 en wie niet?

We zijn het intussen gewoon geworden: journalisten, politici, celebrity’s, en iedereen die iets te zeggen heeft doen hun praatje met nieuwsstudio’s vanuit een van hun kamers thuis. Zo kunnen kijkers dan een glimp meepikken van hoe die kamer er uitziet: ordelijk of niet? Modern of niet? Getuigend van een lelijke smaak of niet? Het inspireerde Claude Taylor en zijn vriendin Jessie Bahrey tot een Twitteraccount waar het binnenhuisinterieur van deze nieuwe gasten, die via het tv-scherm onze huiskamers binnenvallen, beoordeeld wordt. "Room Rater" bleek al snel een schot in de roos.

De 57-jaige Taylor, die ooit medewerker was van Bill Clinton in het Witte Huis en momenteel in Washington D.C. woont, gaf meer uitleg over zijn account op nieuwswebsites Washingtonian, Medium, BoredPanda en Today: "Veel mensen deden al wat wij nu doen, toen die Skypeverbindingen schering en inslag werden. De geïnterviewden geven een deel van hun huiselijke ‘intimiteit’ bloot, iets wat de kijkers niet verwacht hadden. Ze vormen zich daar dan een mening over. Wij hebben onze mening gewoon op Twitter gedeeld. Met succes."

"Een 10 krijg je als we vinden dat er niets aan de kamer veranderd moet worden. Maar we willen zeker niet te serieus zijn. We willen vooral de mensen wat plezier brengen met deze account."

"Mijn topscores geef ik meestal aan kamers waar er meer te zien is dan enkel een muur, waar je dus een zicht krijgt op een groter deel van de kamer. Voor muren waaraan niets hangt, slechte belichting en eigenaardige camerastandpunten worden onmiddellijk punten afgetrokken. Voor de rest moet het gewoon mooi zijn."

"Wat met boekenplanken en boekenkasten?"

"Door de account is er ook een hele discussie losgebarsten over boekenplanken en boekenkasten. Want die komen steeds weer terug in de beelden. Hoeveel boeken zet je in zo’n kast? Moeten ze mooi geordend zijn? Mogen ze liggen of moeten ze rechtstaan? Moet je ze ordenen op basis van de kleur van hun kaft? Moet de kast vol staan om een goede indruk te maken? Moeten je eigen keuzes, die iets over je persoonlijkheid zeggen, bijvoorbeeld reisboeken, een opvallender plek krijgen?"

De kamer-evaluatie heeft ook al resultaten opgeleverd. Zo fleurde Peter Baker, journalist van nieuwswebsite New York Times, intussen zijn kamer op met 2 schilderijtjes:

Washington Post-journaliste Ashley Parker vond dan weer een plant om haar kamer iets extra’s te geven:

De leukste kamers zijn natuurlijk "de lelijkste kamers". Hier beneden kan u een selectie vinden van 10 kamers die op weinig waardering konden rekenen (en vergeet daarbij zeker niet de commentaren te lezen):

NBC’s weerman Al Roker was dan weer erg trots op zijn 10/10:

Meest gelezen