De buren van Bukenberg feestten in  het verleden al geregeld in Pakawi Park

Buren van Pakawi Park in Olmen worden peter van roofdier

Nu Pakawi Park dicht moet blijven door de coronacrisis, hebben de buren van het park beslist om het peterschap op te nemen van een serval, een katachtig roofdier. Op die manier steunen ze het park financieel. "Het park is heel belangrijk voor ons. We komen er samen en vieren er feesten."

De bewoners van Bukenberg in Olmen bij Balen vormen een heel hechte gemeenschap, vertelt Elke Moors, een van hen. "Ook Pakawi Park, de vroegere Olmense Zoo, ligt in de straat en dat park is heel belangrijk voor ons, want we zien mekaar daar en we vieren er feesten." Alleen is dat nu onmogelijk door de coronacrisis en daardoor heeft het park het moeilijk. "Ook als de zoo dicht is, hebben de dieren elke dag eten nodig."

(Lees verder onder de foto)

We missen de dieren, maar ook vooral elkaar

Elke Moors

Daarom besloten de buren het park te steunen door het peterschap op te nemen van een dier. Dan betaal je een bepaald bedrag per jaar voor voeding en verzorging. "In onze Facebookgroep hadden we zes dieren voorgesteld en iedereen mocht dan stemmen", legt Elke uit. "Heel veel mensen hebben dat gedaan, jong en oud."

De laatste twee kanshebbers waren de wolf en de serval. Die laatste heeft het uiteindelijk gehaald, dankzij zijn uiterlijk wellicht. "Ja, een jongetje uit de straat had ook gezegd dat het zulke mooie vlekjes heeft. Het is inderdaad een heel mooi dier."

De buren hopen nu dat ze hun petekind snel weer kunnen bezoeken: "We missen die dieren, maar toch vooral elkaar." 

Meest gelezen