Burgemeester Brussel: "Bekijken of Ter Kamerenbos elk weekend en alle vakanties autovrij kan, zoals Central Park New York"

De burgemeester van Brussel, Philippe Close (PS), liet eerder al weten dat het Ter Kamerenbos nog zeker tot het einde van de zomervakantie autovrij blijft. Maar de burgemeester wil nog een stapje verder gaan. Hij wil nu onderzoeken of het mogelijk is om elk weekend en alle vakanties, auto's te verbieden in het park. Dat zei hij in "De Afspraak" op Canvas. 

Sinds 19 maart is het Ter Kamerenbos in Brussel  afgesloten voor het autoverkeer. Het was een van de maatregelen die stad Brussel tijdens de coronacrisis nam om de inwoners meer ruimte te geven om te wandelen en te fietsen. Intussen werd beslist om de auto's in het park te verbieden tot het einde van de zomervakantie. “We verwachten dat veel Brusselaars deze zomervakantie in de stad zullen blijven. Daarom willen we hen de ruimte geven om buiten te komen, met respect voor de regels over afstand houden”, zei Brussels schepen van Mobiliteit Bart Dhondt (Groen) eerder aan Bruzz. 

In New York is het Central Park ook elk weekend autovrij, misschien ook mogelijk om dat in het Ter Kamerenbos in Brussel te doen

Philippe Close, burgemeester Brussel

Maar burgemeester Philippe Close wil nu nog een stapje verdergaan. Hij wil bekijken of het in de toekomst mogelijk is om het Ter Kamerenbos elk weekend en alle zomervakanties autovrij te maken. "Je kan het Ter Kamerenbos een beetje vergelijken met Central Park in New York", zegt de burgemeester in De Afspraak. "Central Park is elk weekend autovrij, dus waarom zou dat niet in Brussel kunnen? Het is een plaats voor de mensen. Net zoals de vijfhoek van Brussel nu, waar we een woonerfzone hebben gecreëerd en dus maximum 20 km/uur gereden mag worden. Of dat blijft moeten we bekijken, maar we gaan zeker de inwoners en handelaars hierover bevragen." 

Meest gelezen