Handelaars halen alles uit de kast voor Moederdag: "Extra bestelwagens en bezorgers om alles te kunnen leveren"

Veel handelaars zijn overstelpt met werk voor Moederdag aanstaande zondag. Het Gooikse bedrijf Carmello, dat ontbijt aan huis levert, kan er geen bestellingen meer bijnemen en bloemist Stuifmeel en Stamper uit Korbeek-Lo zet extra mensen in om het werk gedaan te krijgen. "Mama's moeten niet pas om 19u hun boeketje bloemen geleverd krijgen."

Moederdag 2020 zal geen Moederdag zijn zoals anders. Kussen en knuffels mogen alleen virtueel, en eventuele cadeautjes moeten bezorgd worden.

Het Gooikse bedrijf Carmello, dat ontbijtmanden aan huis levert, heeft het ontzettend druk. "Onze agenda loopt over", vertelt uitbater Marie aan Radio 2. "Moederdag duurt drie dagen bij ons. We leveren ook vrijdag en zaterdag al moederdagontbijtjes." Mensen die nu nog een bestelling bij Carmello willen plaatsen voor dit weekend, zijn eraan voor de moeite. "Minister Jan Jambon deed een tijdje geleden de suggestie om Moederdag te verplaatsen naar zondag 17 mei. Sommige mensen geven daar gevolg aan en bestellen hun moederdagontbijtjes nu voor zondag 17 mei."

Tijdelijk werkloze vrienden ingeschakeld via flexi-jobs

Ook Niko van bloemist Stuifmeel en Stamper in Korbeek-Lo heeft het druk. "Elke twee minuten komt er een bestelling binnen. Gelukkig houden onze klanten zich niet zo vast aan 10 mei als Moederdag, maar willen ze hun mama's ook vrijdag of donderdag al verrassen. Het is meer een moederdagweek geworden. Dat geeft ons meer tijd om te leveren."

Om alles vlot te doen verlopen, zorgde Stuifmeel en Stamper ervoor dat de bestellingen niet te ingewikkeld zijn. "We hebben een beperkt moederdagaanbod opgesteld waaruit mensen kunnen kiezen. Om alles op tijd geleverd te krijgen, hebben we extra bestelwagens gehuurd en extra bezorgers ingezet. Zo hebben we een aantal tijdelijk werkloze vrienden ingeschakeld als bezorgers in de vorm van flexi-jobs."

Intense reacties

Ontbijtbedrijf Carmello merkt bovendien een verschil in de reacties van mensen. "Die zijn intenser", vertelt Marie. "Er is een duidelijk verschil met andere moederdagen, mensen reageren nu soms heel geëmotioneerd op leveringen. Het is een welgekomen verrassing."

Meest gelezen